GYAKORLATI ÚTMUTATÓ A MEGFELELŐ TISZTÍTÓSZER KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Segítség a megfelelő Sentinel tisztítószer kiválasztásához


A PROBLÉMA LEÍRÁSA

Az ügyfél ingatlanát bejárva ön elvégzett néhány gyors ellenőrzést, ami alapján egyértelművé vált, hogy a fűtési rendszer tisztításra szorul. Ezek a ráutaló jelek lehettek a radiátorokon észlelt hideg területek, a kazánból érkező zörejek, beszorult szelep vagy a hangos szivattyú. Tájékoztatta ügyfelét a fűtési rendszer átmosásával járó előnyökről, úgymint a hatásfok javulása, energia megtakarítása és megnövelt élettartam.

A jogszabályok és a bevált gyakorlatok alapján a rendszer hatékony tisztításához elengedhetetlen a vegyi tisztítószerek használata, azonban figyelmet kell fordítani a megfelelő tisztítószer kiválasztására, nem szabad bármilyen kereskedelemben kapható vegyszert alkalmazni. Az ügyfél elégedettség biztosításához, és az adott rendszer számára a legjobb megoldás megtalálásához szükség van egy kis utánajárásra.

A szennyeződés fajtája és mennyisége függ a rendszer típusától, korától és korábbi karbantartási gyakorlatától.

A MEGOLDÁS

ÚJ RENDSZER ESETÉBEN

Ebben az esetben nehézséget jelenthet megértetni az ügyféllel, hogy miért van szükség rendszere tisztításra. Az új rendszerek telepítéskor gyakran előfordul, hogy figyelmetlenség miatt beleszóródnak a gyártói vagy szerelési eljárások során keletkezett apró törmelékek.

Az új rendszerekben előforduló ilyen jellegű szennyeződések jellemzően a rézforgács, folyasztószer-maradványok, fémszemcsék és a rozsda. Továbbá a gyártás/szerelés során sokszor túlzott mértékben alkalmazott ipari kenőanyagok. A zsírok és olajok a rendszerbe jutva problémákat okozhatnak, például korróziós folyamatot indíthatnak el.

Sentinel X300

univerzális tisztítószer

Részletek

Miért az X300 System Cleaner Univerzális tisztítószer adalék ajánlott az új rendszerekhez?

A Sentinel X300 univerzális adalék kifejezetten az ilyen jellegű felesleges ragasztó- és folyasztószer maradványok, zsírok és olajok, valamint a szerelési törmelékek és az iszap hatékony eltávolítására lett tervezve. Ezen túlmenően az X300 ellenállóvá teszi  a fémfelületeket, védelmet nyújt a rézkiválás során képződő lerakódások ellen, amely a legáltalánosabb oka a radiátorok korrodálásának. Ezt az adalékanyagot ideális esetben a rendszer első feltöltésekor kell hozzáadni a rendszerhez. Majd a rendszert normál üzemi hőmérsékleten 2 órán át keringetni kell, és az átöblítést csak ezt követően szabad elvégezni. Amennyiben hideg vizet használ, hagyja az adalékot a rendszerben keringeni 24 órán át. Nem szükséges powerflush gyorsöblítési eljárást alkalmazni.

NEM ÚJ, DE KEVESEBB, MINT 6 HÓNAPJA TELEPÍTETT RENDSZER ESETÉBEN

Ha a rendszer nem lett a használatbavétel előtt átmosva, akkor jelentkezhetnek az új rendszerekre jellemző problémák az előzőekben leírtak szerint, azaz a szerelési törmelékek különféle problémát és meghibásodásokat okozhatnak a rendszerben.

Miért az X300 univerzális tisztítószer ajánlott a 6 hónapnál nem régebben telepített rendszerek számára?

Az X300 univerzális tisztítószer kifejezetten az új rendszerek esetében előforduló gyártói kenőanyag-maradványok és szerelési törmelékek, szennyeződések eltávolítására lett kifejlesztve. A tisztítás során ellenállóvá teszi a fémfelületeket, és védelmet nyújt a rézkiválás ellen.

Ebben az esetben érdemes a rendszert az X300 adalékkal manuálisan átmosni.

Sentinel X300

univerzális tisztítószer

Részletek

6 HÓNAPNÁL RÉGEBBEN TELEPÍTETT RENDSZER ESETÉBEN

A 6 hónapnál régebbi telepítésű rendszerek esetében, a rendszerek egyedi sajátosságai fogják meghatározni, hogy milyen tisztítószert kell alkalmazni.

Miért az X400 Iszapeltávolító adalék ajánlott a régebbi rendszerek számára?

A rendszervíz keringetésével kapcsolatos problémák, mint például a radiátorokon kialakuló hideg foltok, leggyakrabban az iszaplerakódásra vezethetők vissza. Az iszapképződés megakadályozása szinte lehetetlen, és ez egyes területeken lassítja a rendszeren belüli átfolyást.

Az X400 iszapeltávolító fellazítja, leválasztja és feloldja az iszapot, azaz egyszerűen kiöblíthetővé teszi a rendszerből. Ennek érdekében rendes üzemi hőmérsékleten, nyitott szelepek és a szivattyú maximális átfolyása mellett, legalább 2 órán át, vagy a kívánt üzemteljesítmény eléréséig kell keringetni. Ha a rendszer erősen szennyezett, hosszabb (körülbelül 3-4 hétig) keringetés ajánlott. Az adalék használható olyan gyorsöblítő géphez is, mint a Sentinel JetFlush 4, a tisztítás hatásfokának növelése és időtartamának csökkentése érdekében.

Sentinel X400

iszapeltávolító

Részletek