Sentinel X100 gyorsellenőrző készlet

A szolár-hőközlő folyadék termikus jellemzőinek vizsgálatára és felügyeletére

A Sentinel szolár ellenőrző csomag síkkollektoros vagy glikol alapú hőközlő folyadékot használó, vákuumcsöves napkollektoros fűtési rendszerek telepítési és karbantartási munkálatai során egyaránt alkalmazható. A telepítés során a tesztkészlet lehetővé teszi a napkollektorok irányának ellenőrzését, és így a maximális napenergia összegyűjtését, valamint a hőközlő folyadék fagyállósági szintjének mérését. A karbantartások során fontos a hőközlő folyadék állapotának vizsgálata. A rendszerben eltöltött hosszú évek alatt a folyadék nagymértékű elhasználódására lehet számítani. A szolár ellenőrző csomag használatával pontosan meghatározható, hogy mikor van szükség a folyadék cseréjére. A készlet segítségével a rendszer teljesítménye is mérhető.

Leírás

A Sentinel szolár ellenőrző csomag kisméretű, tartós műanyagból készült dobozában a következő elemeket tartalmazza:

  • Iránytű
  • Radiátor kulcs
  • PH teszt papírcsomag (6.0 – 10.0)
  • Mini Infravörös hőmérő
  • Refraktométer (Optikai, fénytörésen alapuló koncentrációmérő eszköz)
  • Műanyag csepegtető pipetta
  • Minta üveg

A tesztkészlethez mellékelt CD a teljes felhasználói utasítást is tartalmazza.

Használati utasítás

A rendszer telepítésekor a refraktométer használatával győződhetünk meg arról, hogy a rendszer megfelelő szintű fagyálló folyadékot tartalmaz-e. A készletben megtalálható iránytű segítségével pedig a napkollektorok tájolását ellenőrizhetjük a maximális napenergia összegyűjtéséhez.

A rendszeres karbantartások során a rendszer teljesítménye a napkollektorok tetején és alján, valamint a hőközlő folyadék melegvíz tároló tartályba be- és kivezető csövénél a mini infravörös hőmérővel mért hőmérsékleti értékekből adódik.

A hőközlő folyadék mintavételezése után tulajdonságainak feljegyzése következik: a hőközlő folyadék PH értéke a tesztkészletben megtalálható PH tesztcsík segítségével, valamint a fagyálló folyadék szintje a refraktométer használatával.

Több éves használat után a hőközlő folyadékot nagy valószínűséggel cserélni kell. A mintavételezett folyadék vizsgálatának eredményeit a tesztkészlet útmutatójában megtalálható ábrákkal, értékekkel összehasonlítva megfelelő döntés hozható a hőközlő folyadék cseréjére vonatkozóan.

 

 
 
 
Kereskedelmi partnerkereső
Árlista, letölthető dokumentumok
Kapcsolat