Sentinel – A vízkezelés specialistája

Melyik termék felel meg a fűtési rendszeremnek?

Fűtési rendszerek összeszerelésekor törmelék és más szennyeződések akaratlanul is bekerülhetnek a rendszerbe. Ezek a rendszer eldugulásához vezethetnek, néhány szennyeződés pedig korai korróziós meghibásodásokat segíthet elő.

A kezeletlen rendszerekben idővel korróziós termékekből álló iszap halmozódik fel és ez szintén hozzájárulhat a fűtési rendszerek korai meghibásodásához és gazdaságtalan működéséhez.

Az új rendszerek üzembe helyezés előtti alapos tisztítása segítheti a jövőbeni problémák elkerülését, a régi rendszerek megtisztítása pedig segíthet a kielégítő, üzemszerű működés visszaállításában.

Ha a tisztítást, korróziót és vízkőképződést gátló inhibitorokkal végzett kezelés követi, a rendszer biztonságos, hosszú távú működése nagymértékben javulhat.

A Sentinel termékek minden típusú központi fűtési rendszerben használhatók, beleértve azokat is, amelyekben alumínium alkatrészek találhatók. A megfelelő Sentinel termék az alábbi táblázatból választható ki.

Új vagy 6 hónapnál nem régebben üzembe helyezett rendszerek Régi rendszerek
Teljes rendszervédelem Sentinel X100 Sentinel X100
Fagyás elleni védelem Sentinel X500 Sentinel X500
Tisztítás / Átmosás Sentinel X300 Sentinel X400
Vízkőmentesítés (nem savas) —————– Sentinel X200
Hidrogén gázfejlődés megakadályozása Sentinel X300 / Sentinel X100 Sentinel X400/ Sentinel X100
Kazánzaj A rendszerkonstrukció ellenőrzése Sentinel X200 vagy Sentinel X400
Gyenge keringetés / hideg helyek —————– Sentinel X400

Az összes Sentinel terméket (az X500 kivételével) a rendszertérfogatra vonatkoztatott 1 %-os névleges koncentrációban kell alkalmazni. Egy 1 literes palack megfelelő kezelést biztosít egy tipikus háztartási rendszer számára, amely melegvíztároló tartályt és radiátorokat tartalmaz.

Megjegyzés: Amikor hőtároló tartályt építenek a rendszerbe, figyelembe kell venni a primer rendszer térfogatának megnövekedését.

A kereskedelmi rendszerek térfogatának kiszámítására az átlagos kazán hőterhelésből a következő képlet használható: 1 kW = 12 liter