SpiroCombi kombinált levegő- és iszapleválasztó

Egyesíti a SpiroVent levegőleválasztó és a SpiroVent iszapleválasztó előnyeit.

Előnyök

  • Egyesíti a SpiroVent levegőleválasztó és a SpiroVent iszapleválasztó előnyeit.
  • Alkalmazása elsősorban hűtési rendszerekben javasolt.

Szerkezeti kialakítás

A SpiroCombi kombinált levegő- és iszapleválasztó kialakítása hasonló a SpiroVent levegőleválasztó vagy a SpiroTrap iszapleválasztó készülékekhez. A kombinált készülékek belsejében is különleges kialakítású Spirocső található, amely egy rézcsőre forrasztott rézdrót fonatból áll. A betét leválasztja a lebegő szennyeződéseket és az erre a célra szolgáló ülepítő fenékben leülepíti. Másrészt leválasztja a folyadékban áramló levegőbuborékokat és gondoskodik arról, hogy a ház tetején lévő légkamrába felszálljanak. A ház felső részén elhelyezett automata légtelenítő szelep a leválasztott és a légkamrában összegyűlő levegőt automatikusan kivezeti. A készülék alján összegyűlt szennyeződés egy leeresztő csapon keresztül üzem közben is eltávolítható.

A ház oldalán lévő leeresztőszelep a rendszer feltöltésekor a levegőleválasztóba kerülő nagyobb mennyiségű levegő, valamint az üzem közben a vízszint tetején összegyűlő úszó szennyeződések eltávolítására szolgál.

A bronz házzal készült leválasztók menetes, a hegesztett acél házzal készültek karimás vagy hegesztőtoldatos csatlakozással kaphatók. Az acél házas, nagyobb méretű levegő leválasztók szerelésének megkönnyítésére a ház tetején két felfüggesztő szem található.

Alkalmazási terület, beépítés

A kombinált készülékek elsősorban hűtési rendszerekben használatosak. Beépítési helyük szempontjából a levegő kiválás helye a mérvadó, ezért a készülékeket mindig a rendszer legmelegebb pontján kell beépíteni, a hűtőberendezéseknél közvetlenül a hűtőgép elé, míg fűtésnél a kazán kilépő oldalára. A normál kialakítás max. 1 m/s áramlási sebességig alkalmazható, efölött, max. 3 m/s sebességig különleges kialakítású, nyújtott házú Hi-Flow típus a megfelelő.

Kiviteli változatok

  • Vízszintes csővezetékbe építhető változat, bronz házzal – Rendelési szám: AC 022…100
  • Vízszintes csővezetékbe építhető változat, acél házzal – Rendelési szám: Hegesztőtoldatos: BC 050L-…300L; Karimás: BC 050F…300F
  • Szétszerelhető, vízszintes elrendezés, acél házzal – Rendelési szám: Hegesztőtoldatos: BD 050L..300L; Karimás: BD 050F…300F
  • Hi-Flow típus nagyobb sebességű hálózathoz – Rendelési szám: Hegesztőtoldatos: HC 050L…300L, Karimás: HC 050F…300F
  • Szétszerelhető ház: Hegesztőtoldatos: HD 050L…300L; Karimás: HD 050F…300F
  • Más anyagminőséggel (pl. korrózióálló), más üzemi nyomásra (max. 25 bar) és hőmérsékletre (max. 200 °C) külön megrendelésre.
Kereskedelmi partnerkereső
Árlista, letölthető dokumentumok
Kapcsolat